Tko to tamo sudi?

Ocjenjivački sud

Dubravka Premar
Dubravka Premar
montažerka i dizajnerica zvuka

Dubravka Premar je rođena 1958. godine. 1978. godine završila je II. gimnaziju i srednju Funkcionalnu muzičku školu, odsjek klavir u Zagrebu. Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1984. godine, odsjek Filmska i TV montaža. Od 1982. godine angažirana je na brojnim filmovima i serijama kao montažerka slike i zvuka, skript te asistentica montaže. Od 1985. do 1993. godine bila je angažirana na Akademiji dramskih umjetnosti kao vanjska predavačica kolegija Montaža zvuka. Od 1987. uglavnom radi kao montažerka i dizajnerica zvuka. 2001. godine otvara svoj vlastiti studio za montažu i obradu zvuka. Od 2006. godine angažirana je kao voditeljica Specijalizirane radionice za postprodukciju zvuka na Školi medijske kulture ``Dr. Ante Peterlić``. Na filmskom festivalu u Puli 2000. godine nagrađena je Zlatnom arenom za zvuk za igrani film ``Nebo, sateliti`` redatelja Lukasa Nole, 2009. za igrani film ``Crnci`` redatelja Zvonimira Jurića i Gorana Devića, a 2013. za igrani film ``Šuti`` redatelja Lukasa Nole. Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Goran Škofić
Goran Škofić
redatelj i suvremeni umjetnik

Goran Škofić (Pula, 1979.) Diplomirao na odsjeku za film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu, 2005. godine. Izražava se u mediju videa, fotografije, videoinstalacije i filma, spajajući elemente performansa i prostora kroz manipulativne mogućnosti pokretne slike. U radovima kao motiv koristi pojedinca ili skupinu ljudi kroz koje na često humoran ili autoironičan način prikazuje društvene deformacije i apsurde svakodnevice. Nerijetko je sam protagonist u svojim radovima. Nastupao je mnogim filmskim festivalima, ostvario je više od 30 samostalnih i veliki broj grupnih izložba u Hrvatskoj i inozemstvu. Boravio je na umjetničkim rezidencijama u Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji, SAD-u i Brazilu. Izdvojene nagrade su: Oktavijan i Jelena Rajković na 11. Danima hrvatskog filma 2001., Nagrada Radoslav Putar 2009., Nagrada Bogdanka Poznanović, Videomedeja, Novi Sad, Srbija 2012., Grand Prix na 51. Zagrebačkom salonu 2016. Njegovi radovi dio su javnih zbirka: Wroclaw Contemporary Museum, Poljska, Galerija umjetnina, Split, FRAC, Pays de la Loire, Carquefou, Francuska, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka, Muzej Lapidarium, Novigrad, Hrvatska. Radi i živi u Zagrebu i Poreču.

Matija Pisačić
Matija Pisačić
redatelj

Rođen je u Zagrebu. Maturirao 1995. na temu stripa na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu. Studirao filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Član je ULUPUH-a i Hrvatske zajednice slobodnih umjetnika. Surađuje s brojnim reklamnim agencijama (Mccan Erickson, Luminus, Imago…) na izradi knjiga snimanja, likovnih rješenja tiskanih oglasa i TV reklama. Posredstvom agencija surađivao s raznim klijentima kao npr. Coca Cola, Microsoft i Hrvatska turistička zajednica za koju 2009. kreira likovna rješenja za tri animirana TV spota. Surađuje na brojnim izložbama ilustracija i stripova u Hrvatskoj i šire. Jedan je od urednika strip fanzina „Ohoho!“ za koj i crta stripove. S Krešimirom Zimonićem 2011. osniva umjetničku organizaciju ``Anima`` i započinje produkciju autorskih animiranih filmova. UO Anima koproducira s Adriatic Animation iznimno uspješan ``Život s Hermanom H. Rottom`` redateljice Chintis Lundgren. Također koproducira sa Zagreb filmom animirani film ``Bobo`` redatelja Andreja Rehaka. Dobitnik je prestižnih nagrada poput Oktavijana za najbolji animirani film 1999. godine te Zlatni javor 2016. godine za najoblji regionalni animirani film. 2020. godine “Pustolovine Glorije Scott: Umorstvo u katedrali“, osvaja nagradu za scenarij, TOFUZI International Animated Film Festival, Araja, Gruzija.

Silvestar Kolbas
Silvestar Kolbas
filmski snimatelj, fotograf i redatelj

Silvestar Kolbas, snimatelj, redatelj i fotograf, rođen je u Petrovcima 1956. godine. Diplomirao je filmsko i televizijsko snimanje 1982. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Danas je redoviti profesor na istoj školi. Radio je na HRT (ranije TV Zagreb) kao snimatelj od 1985. do 1996. Vodio je mnogobrojne filmske radionice i tečajeve. Objavljivao i uređivao stručne radove iz područja snimanja. Snimio je više igranih i TV – filmova, serija i dokumentarnih filmova. U autorskim dokumentarnim i eksperimentalnim filmovima, te fotografskim izložbama koristi autobiografsko ishodište, ali i problematizira vizualne medije.

Snježana Tribuson
Snježana Tribuson
redateljica i scenaristica

Rođena 8. 2. 1957. u Bjelovaru. Diplomirala 1981. godine filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti Zagreb kratkim igranim filmom Svjetski rekord prema vlastitu scenariju (nagrada Sedam sekretara SKOJ-a). Od 1981. radi kao vanjska suradnica na TV Zagreb, režirajući različite emisije (igrane, dokumentarne, obrazovno-dokumentarne). Od 1982. režira TV drame i TV filmove, njih 9 do 2003. Snimila četiri igrana filma. Pisala scenarije s Goranom Tribusonom za TVseriju Odmori se, zaslužio si i režirala tridesetak epizoda. Aktivno sudjeluje u radu DHFR-a. U nekoliko mandata kao članica Upravnog odbora, a trenutno kao članica Nadzornog odbora. Od 2004. radi kao docentica, od 2009. kao izvanredna profesorica, a sada je redovna profesorica na odsjeku Filmske i televizijske režije na ADU.