Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece

Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece

Proglašenjem najboljih filmova i dodjelom nagrada zatvoreno je jutros jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva u Malom Lošinju. Ovogodišnje revijsko izdanje održano je od 29. rujna do 2. listopada, a filmski je program uključio 86 filmova. 

O najboljim filmovima odlučivao je stručni ocjenjivački sud predvođen Verom Robić-Škarica, producenticom i dugogodišnjom tajnicom Hrvatskog filmskog saveza koja je tijekom 30 godina sustavnog rada ovu instituciju transformirala od malene udruge u asocijaciju koja broji više od četrdeset filmskih udruga; potom Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu te animatorica, ilustratorica i grafička dizajnerica Petra Zlonoga. Pored njih, filmove s Revije ocjenjivao je i ocjenjivački sud djece koji se sastoji od učenika OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja.

Stručni žiri u kategoriji animiranog filma prvu nagradu dodijelio je filmu Različitost spašava Foto kino video kluba iz Zaprešića, prvu nagradu za dokumentarni film osvojio je film Na gospodarstvu Filmske družine OŠ Sveti Petar Orehovec, dobitnik prve nagrade za igrani film je Jurica Filmske skupine OŠ V. Holjevca iz Zagreba, na prvom mjestu u kategoriji slobodnog stila je Virtualna šetnja školom Filmske skupine OŠ Braće Radić iz Koprivnice, najboljom TV reportažom proglašena je  Umjetničke snage OŠ o. Petra Perice Filmske sekcije OŠ oca Petra Perice iz Makarske, dok je  prvo mjesto u kategoriji radioničkih filmova osvojio film Škola je škola skupine Bacači sjenki iz Zagreba. 

Žiri djece najboljim animiranim filmom proglasio je Sjene Foto kino video klub iz Zaprešića, kao najbolji dokumentarni film odabrali su Nije baš dobar osjećaj OŠ Strahoninec iz Čakovca, najboljim igranim proglasili su Savjest Filmske skupine OŠ V. Holjevca iz Zagreba, najbolja TV reportaža je Moj materinski Filmske družine ZAG iz Zagreba, na prvom mjestu u kategoriji slobodnog stila je film Virtualna šetnja školom Filmske skupine OŠ Braće Radić iz Koprivnice, dok je prvo mjesto za radionički film dodijeljeno filmu Izazov Škole filma iz Šipana

Kompletan popis nagrađenih filmova moguće je pronaći OVDJE.  

Ovogodišnje rođendansko izdanje Revije proteklo je u prekrasnom filmskom ozračju u Malom Lošinju. 

Već sada veselimo se idućem izdanju!