Tko to tamo odlučuje?

Selekcijska komisija

Ina Bijelić
Ina Bijelić

Rođena je 1985. godine u Zagrebu. Diplomirala je montažu na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao montažerka na mnogim filmskim i televizijskim projektima u funkciji montažerke i skripterice, kako igranim, tako i dokumentarnim. Uz umjetnički rad, zaposlena je na Akademiji dramske umjetnosti u zvanju docentice na Odsjeku montaže. Voditeljica je Digitalne filmske naSTAVe. Vanjska je suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim programima.

Dalija Dozet
Dalija Dozet

Filmom se igra još od osnovne škole, kada je kao članica videokluba Mursa u Osijeku svake godine nestrpljivo iščekivala novu Reviju dječjeg filmskog stvaralaštva. Ta su se revijska poznanstva pretvorila u pamtljive suradnje i prijateljstva, a igranje filmom nastavilo se i u profesionalnom smjeru. Filmsku i TV režiju završila je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše scenarije, režira kratke igrane, dokumentarne, komercijalne i autorske filmove. Kao koordinatorica radionica djeluje u Kinoklubu Zagreb, a u ulozi voditeljice do sada je provela preko 30 filmskih radionica za djecu, mlade i odrasle upoznajući mnogo sjajnih ljudi, njihovih zanimljivih priča i čudesnih dijelova Hrvatske. Nakon niza „kratkiša“, trenutačno režira svoj prvi dugometražni dokumentarni film.

Luka Rukavina
Luka Rukavina

Rođen je 1981. godine u Zagrebu. Diplomirao je dramaturgiju na ADU u Zagrebu te program filmske režije na FAMU u Pragu. Radio je kao dramaturg, scenarist, redatelj i kreativni producent različitih TV formata, filmova i reklama. Autor je knjige Bludilište (2008.), zbirke drama i scenarija. Od 2016. režirao je više od 25 sinkronizacija animiranih filmova za kina. Redatelj je i suscenarist prvog hrvatskog 3D dugometražnog animiranog filma Cvrčak i mravica (2023.), koji je na nedavnom Pula film festivalu nagrađen s tri Arene.