Tko to tamo odlučuje?

Selekcijska komisija

Margit Antauer
Margit Antauer
producentica

Pohađala je osnovnu školu i gimnaziju (društveni smjer) u Varaždinu, a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studira engleski i njemački. 1974. godine zapošljava se u Koncertnoj direkciji Zagreb kao producentica, gdje s kratkim prekidom (1990–1991) radi do umirovljenja 2015. godine. Od 1992. do 2006. voditeljica je ureda za priredbe u Zagrebu Koncertne direkcije Zagreb i organizacijska direktorica Animafesta, a 2004. i 2006. godine samostalno potpisuje oblikovanje ovog svjetski priznatog festivala animacije. Sudjelovala je u radu selekcijskih komisija i ocjenjivačkih sudova mnogih međunarodnih animacijskih festivala i dobitnica je godišnje nagrade međunarodne udruge animiranog filma ASIFA-e za svekoliki doprinos razvoju umjetnosti animacije. Za 30. obljetnicu Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb uredila je Priručnik za sjećanje, koji pokriva festivalska godišta od početne 1972. pa do 2002. godine. Od 2015. godine obavlja dužnost predsjednice Vijeća Animafesta.

Dalija Dozet
Dalija Dozet
redateljica

Filmom se igra još od osnovne škole, kada je kao članica videokluba Mursa u Osijeku svake godine nestrpljivo iščekivala novu Reviju dječjeg filmskog stvaralaštva. Ta su se revijska poznanstva pretvorila u pamtljive suradnje i prijateljstva, a igranje filmom nastavilo se i u profesionalnom smjeru. Filmsku i TV režiju završila je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše scenarije, režira kratke igrane, dokumentarne, komercijalne i autorske filmove. Kao koordinatorica radionica djeluje u Kinoklubu Zagreb, a u ulozi voditeljice do sada je provela preko 30 filmskih radionica za djecu, mlade i odrasle upoznajući mnogo sjajnih ljudi, njihovih zanimljivih priča i čudesnih dijelova Hrvatske. Nakon niza „kratkiša“, trenutačno režira svoj prvi dugometražni dokumentarni film.

Marina Andree Škop
Marina Andree Škop
producentica i redateljica

Zadnjih deset godina bavi se stvaranjem filmova i serija za djecu i mlade. Rođena je 1973. godine u Sarajevu, a u Zagrebu je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti na odsjeku montaže. Razvila je i producirala tri televizijske serije za djecu koje su se prikazivale na Hrvatskoj radioteleviziji. Igrani znanstveno-fantastični film za djecu Moj dida je pao s Marsa završila je 2019. godine. Režirala ga je zajedno s Draženom Žarkovićem, a prikazan je u kinima u sedam europskih zemalja te osvojio četrnaest festivalskih nagrada. Članica je Hrvatske udruge producenata i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.