Predstavljanje monografije Filmski otok – 20 godina Ljetne škole filma Šipan

Predstavljanje monografije Filmski otok – 20 godina Ljetne škole filma Šipan

U subotu, 7. listopada u sklopu 61. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotre hrvatskog školskog filma održat će se predstavljanje monografije Filmski otok – 20 godina Ljetne škole filma Šipan. Predstavljanje će se odvijati u prostoru kina Konoteka s početkom u 16:45.

Sudjeluju:
dr. sc. Ana Đordić – predsjednica HFS-a
Tatjana Aćimović – tajnica HFS-a
Miro Bronzić – koautor knjige, Škola filma Šipan
Moderator – doc. dr. sc. Boško Picula

Uvodni film:
dokumentarni film o Ljetnoj školi filma Šipan “Posao iz snova”, r. Zoran Zoka Ćatić, 2016.

Veselimo se nadolazećem četverodnevnom filmskom druženju i što će upravo naš glavni grad biti domaćinom mladim filmskim kreativcima!

U slučaju da nam se ne možete pridružiti u Zagrebu na besplatnim projekcijama, pozivamo vas da nam se pridružite virtualno. Posebno pozivamo osnovnoškolce da nam se priključe zajedno sa svojim mentoricama i mentorima te ostalim nastavnim osobljem u svojim osnovnim školama jer znamo da je filmove uvijek bolje gledati u društvu!

Više o Reviji možete pronaći na: https://hfsa.com.hr/61rd/

Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Smotru hrvatskog školskog filma organiziraju Hrvatski filmski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje uz suorganizaciju OŠ Marije Jurić Zagorke, Udruge ZAG i  Narodnog sveučilišta Dubrava. Održavaju se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba. Partneri u održavanju programa su Akademija dramske umjetnosti, Kino Kinoteka i Centar za kulturu i film Augusta Cesarca.